Saturday, October 22, 2011

beberapa peristiwa

LOP_7498
Kursus Haji Anjuran Konsulat Malaysia Jeddah dengan kerjasama Lembaga Tabung Haji Malaysia. Dari kiri : Encik Mahruzahrin, H.E Encik Khalid Abbasi, Ustaz Tg Aziz, Encik Soffian, Encik Zulhelmi, Encik Azzaiyadi dan Lutfi Lokman.

LOP_7500
Jemaah Haji Indonesia ketika tiba di perkarangan lobi Hotel Dar AlEiman, Makkah. Haji pada tahun ini dijangkakan jatuh pada 9 zulhijjah 1432H. kekeeke

LOP_7504
Tuan Badrul Hisyam, manusia yang bertanggungjawab banyak merubah dan membentuk pemikiran saya terhadap agama.

LOP_7521
Tuan Mohd Khalid Abbasi sedang ditemuramah oleh TV Astro Oasis, Khabar Haji di perkarangan Konsulat Jeneral Malaysia Jeddah ketika ceramah haji perdana 2011 baru-baru ini. Turut hadir sebagai panel ialah Dato' sri Hassan, Dato' Noh Gadot dan Ustaz Zambri Zainal Abidin. 

LOP_7633
Marka arab sedang jual ipod haji. Untuk keterangan lanjut, pi tanya dia sendirilah.
Jika ditanya, apa yang saya sibuk? saya sendiri tidak tahu menjawab. Apa yang saya sangat sibuk? sehingga belog kesayangan pun tak dapat diupdate.

Walaubagaimanapun, saya akui pengaruh facebook sangat besar sehingga menenggelamkan belog. Saya amat mengagumi mereka yang begitu aktif mengupdate belog mereka tanpa menghiraukan pengaruh facebook dan lain-lain dalam arus kehidupan mereka.

Beberapa siri kematian berlaku baru-baru ini antaranya ialah kematian Steve Job, Muammar Gaddafi, yang terkini kematian Crown Prince Sultan Abd Aziz Al Saud yang dilaporkan pagi tadi.

Saya ingin menyentuh suatu tajuk yang dinamakan 'positive thinking'. 

Tapi saya pendamkan dulu. Untuk sementara waktu sehingga di lain kali. Saya agak tersibuk sedikit dengan beberapa lawatan mengejut VIP Malaysia untuk mengerjakan Haji. 

Selamat beribadah di bulan haji!

10 comments:

Basyirah Abd Rahman said...

innalillahi wainna ilaihi roji'un..

Update buh gambar pon ok! (^^,)

Ustazah Supiah said...

Assalamualaikum Lutfi

Mk Ck dah lama tunggu N3 dari anta ni,lps ni letaklah banyak gambar....ok syukran

Uncle said...

Salam Pi.
Dulu Uncle selalu dapat panggilan2diluar waktu puncak dan waktu puncak untuk kedatangan vip2 kita sekarang Pi pulak yang dapat. Alhamdulillah...pesan Uncle, jangan lupa senyum....at any time waima last minute pukul 3 pagi sekalipun! Cakap dengan sopan, penuhi permintaan depa walau susah mana sekalipun....

abu idris said...

arrayah.info - Matinya Gaddafi, Umat Perlukan Perubahan Sistem bukan Penggantian Diktator

The writter said...

Salam lutpi....eeeerrrr sobab dah pakai tali cekik leher tu kena panggey En Lutpi....sokong puan yang di atas tu...kalau malas menaip donlod jer gambar2 terkini...nak tengok gambar baby Basmah...dah pandai senyum lum...kirim salam untuk Najwa/salam jugak dari sahabat2 dari Nilai..Hamdan,Abng Mus(hehhehe)Dsaji/Jun2011.

MounLike said...

salam.. yeye! dpt tgok Umi ngan Abuya sy dlm Astro Oasis~!! hekhek~!

servant said...

lutfi,

dah boroi la lu :)

anuar said...

hensem la mamat yg berdiri sebelah kanan tuh... hahaha

inabu said...

en lutfi, sy rasa2kan, muka en lutfi kluaq dlm paper utusan mesia, tgh iring PM & wife tawaf ;)

en_me said...

salam bro lutfi..
esok me nak balik mesia daa.. nice meeting u n ur frenz just now kat Felda Dsaji.. ihiks

cerita yang kot2 anda teringin nak baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...