Saturday, October 22, 2011

beberapa peristiwa

LOP_7498
Kursus Haji Anjuran Konsulat Malaysia Jeddah dengan kerjasama Lembaga Tabung Haji Malaysia. Dari kiri : Encik Mahruzahrin, H.E Encik Khalid Abbasi, Ustaz Tg Aziz, Encik Soffian, Encik Zulhelmi, Encik Azzaiyadi dan Lutfi Lokman.

LOP_7500
Jemaah Haji Indonesia ketika tiba di perkarangan lobi Hotel Dar AlEiman, Makkah. Haji pada tahun ini dijangkakan jatuh pada 9 zulhijjah 1432H. kekeeke

LOP_7504
Tuan Badrul Hisyam, manusia yang bertanggungjawab banyak merubah dan membentuk pemikiran saya terhadap agama.

LOP_7521
Tuan Mohd Khalid Abbasi sedang ditemuramah oleh TV Astro Oasis, Khabar Haji di perkarangan Konsulat Jeneral Malaysia Jeddah ketika ceramah haji perdana 2011 baru-baru ini. Turut hadir sebagai panel ialah Dato' sri Hassan, Dato' Noh Gadot dan Ustaz Zambri Zainal Abidin. 

LOP_7633
Marka arab sedang jual ipod haji. Untuk keterangan lanjut, pi tanya dia sendirilah.
Jika ditanya, apa yang saya sibuk? saya sendiri tidak tahu menjawab. Apa yang saya sangat sibuk? sehingga belog kesayangan pun tak dapat diupdate.

Walaubagaimanapun, saya akui pengaruh facebook sangat besar sehingga menenggelamkan belog. Saya amat mengagumi mereka yang begitu aktif mengupdate belog mereka tanpa menghiraukan pengaruh facebook dan lain-lain dalam arus kehidupan mereka.

Beberapa siri kematian berlaku baru-baru ini antaranya ialah kematian Steve Job, Muammar Gaddafi, yang terkini kematian Crown Prince Sultan Abd Aziz Al Saud yang dilaporkan pagi tadi.

Saya ingin menyentuh suatu tajuk yang dinamakan 'positive thinking'. 

Tapi saya pendamkan dulu. Untuk sementara waktu sehingga di lain kali. Saya agak tersibuk sedikit dengan beberapa lawatan mengejut VIP Malaysia untuk mengerjakan Haji. 

Selamat beribadah di bulan haji!

Sunday, October 9, 2011

taif dan kursus haji perdana 2011 di jeddah

'the bedouin' - 2 tahun lepas saya datang, macam ni jugak rupa dia. tak berubah. pandai dia jaga badan.
pakcik ni maintain. tak berubah semenjak 2 tahun lepas selepas kali terakhir saya datang ziarah dia.

cerita yang kot2 anda teringin nak baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...