Saturday, January 21, 2012

saya, dahulu, kini dan sampai mati.



once upon a time, during my own wedding in Makkah!
saya 6 tahun yang lepas. klakar pulak tengok gambar sendiri. kah kah kah kah! time nih, sedang buat majlis kawin di shishah, makkah. baru bergelar laki orang. 

me nowdays
ni gambar saya 2,3 hari lepas. tak banyak berubah cuma kembang sikit jer. ni mungkin hasil lens yang berbeza. Konsulat Jeneral Malaysia, Jeddah.

LOP_1004
thai-thai rest, jeddah.

thai thai Restaurant, Heraa St. Jeddah.
tapi saya kecik hati sebab yang kerja orang pilipin. tak best. ingatkan orang thai.

LOP_0993
design restoreng agak cantik, makanan pun sedap lah jugak. terutama ikan kerapu gorengnya..


6 tahun bukanlah tempoh masa yang pendek. pejam celik, pejam celik, dah 6 tahun saya berkahwin dengan buah hati saya si Najwa. Pelbagai ranjau dan duri telah saya rasakan. cemuhan, makian, kejian, pujian, sanjungan, perlian, berlian, emas, dinar, dan lain-lain lagi telah kami kecapi. Namun, itu semua hanyalah perencah yang menjadi penyedap sebuah kehidupan berumahtangga. 

Alhamdulillah, Allah telah meminjamkan kami 3 cahaya mata yang chomel dan bulat macam bapak dia. Masih lagi tidak merancang untuk menambah yang keempat. Cukuplah dulu. 

saya telahpun tamat pengajian di dalam bidang syariah di universiti umm al qura, makkah di peringkat diploma tinggi. diploma je tinggi. ilmu saya tak tinggi-tinggi mana pun. Kini saya telah bekerja dengan Konsulat Jeneral Malaysia di Jeddah dalam bidang penterjemahan. Dalam masa yang sama, saya sedang buat proses untuk pulang ke Malaysia bagi membolehkan saya mendapat iqamah kerja di sini. Insya allah. Pelan-pelan kayuh.

Saya sekarang sudah kekeringan idea untuk berbelog. Perangai lama telah datang. Saya tak dapat tumpu seratus peratus tentang apa yang ingin saya  bicarakan. Suatu kelemahan sebenarnya. Oleh itu, saya merasakan lebih baik saya berhenti sebelum saya penat berbicara. Sekian. 

Saya bakal merindukan pembaca2 semua. bye!

10 comments:

annasofea said...

Salam encik lutfi

Maknanya blog ni akan ditutup??? atau ditinggalkan begitu saja??takde la lagi jumpa encik lutfi dan isteri yang lawa tu & anak anak yang thome4 tu... hilang la satu blog yang selalu saya ikuti.....sedih gak la rasa, pape pon,,,semoga berbahagia

baibai

Lutfi Lokman a.k.a kamitaken said...

eh, tak. saya tak tutup. hahahaha. cuma kadang2 tak terupdet macam biasa. tu jerlah. hehehe.

Uncle said...

Woit...nak balik yea......jangan lupa kontek ankel yea.....

Anonymous said...

Ada orang merajuk dgn awok..

Lutfi Lokman a.k.a kamitaken said...

uncle : of kosss

anony : siapa dia? tak best ah merajuk2 nih. tak reti dah nak pujuk. bgtau siapa dia. nanti saya pujuk.

SALINA said...

dulu keding jee sekrg dah mengembang...
itulah perkembangan namenye hihi

annasofea said...

Lhaaaaa.....ayat last tu dah babai dahhhh...macam nak pegi mana mana jer..-:)))))))

zwa_arch said...

as life goes on...just remember masa mula2 follow blog ni, masa tu naseem kecik lg.. selalu jadi model na5wa.com but now da tmbh muka2 baru ;)

nurleeta said...

wakakakak...apsal lak leh kecik ati waiter orang pilipin..kan sesuai tuuuuu..hahhahaha...

gambar kawen tu tak gaya pengantin, sebab comey sgt. Teringt pulak fotopages ek..

Anonymous said...

mislah/aba'ah yang awok pkai tu berape rege?? mcm berminat pulop...

cerita yang kot2 anda teringin nak baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...